Ga naar hoofdinhoud

Boek “Prikkel Proof Plan”

Afgelopen zaterdag een zeer interessante lesdag gehad over het mensenbrein en primaire reflexen. Het was erg leuk om weer eens in de schoolbanken te zitten…leuke mensen te ontmoeten en hun verhaal te horen en mezelf te voorzien van verdiepende informatie rondom de eerste 1000 dagen van een nieuw leven. Het voelde goed en ik was dan ook zeer voldaan na afloop.

Als voorbereiding op de 2e lesdag, die zal gaan over “hechting”, heb ik het boek “Prikkel Proof Plan” van Kim Vervuurt gelezen. Wat een ontzettend fijn, duidelijk en informatief boek…geen moeilijke teksten en na het lezen ook direct toepasbaar. In mijn optiek is dit echt een boek wat ouders dan ook graag willen lezen als zij te maken hebben met een alerte baby, waarbij overprikkeling en (veel) huilen aan de orde van de dag is. Het terugbrengen /bewaken van rust, ritme en reinheid is hierin van groot belang.

In mijn werk als kraamverzorgende ben ik veel gezinnen tegengekomen waarin er (opnieuw) gezocht moest worden naar rust, ritme en reinheid omdat  door de komst van een lief klein baby’tje je hele wereld op zijn kop kan staan. Als je baby dan ook nog wat meer huilt dan je had gedacht en verwacht…of het huilen roept een bepaald gevoel bij je op waardoor je zelf ook niet tot rust komt, is het fijn als je wat handvatten aangereikt krijgt.

Tips &Tricks geef ik je dan ook graag door in de vorm van coaching/ begeleiding in deze situatie . Als je denkt dat ik wat voor JOU, JE BABY en JULLIE kan betekenen…Een belletje, appje of mailtje naar mij is zo gedaan! (En natuurlijk mag je het boek lenen als je het prettig vind om te lezen, of voor je partner).

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie