Ga naar hoofdinhoud

Een stukje over mij en mijn ervaringen.

Ik, Nancy, wonend op een erg fijne plek in een fijn huis en leuk dorp in Noord Brabant. Samen met mijn lieve partner en moeder van 4.
EN met een eigen moederspraktijk. En ik ben er zoooo trots op.

Wat ik het liefste doe?

Met heel mijn hart, kennis, ervaring en een gezonde dosis humor, ondersteuning bieden tijdens de zwangerschap, bevalling, kraam- en babytijd. Oftewel: De eerste 1000 dagen van een nieuw leven.

Met mijn ervaring uit de kraamzorg

Jonge gezinnen opstarten na de komst van hun wondertje, ondersteunen, verzorgen en wegwijs maken in de nieuw ontstane gezinssituatie. Waarna een gezin, moeder en vader met alle vertrouwen dit avontuur aan kunnen gaan.

Als 1000 dagen coach

Ben ik er om de preventieve, informatieve en coachende rol te vervullen in al je vraagstukken omtrent de eerste dierbare 1000 dagen van je kindje. Twijfel je over bepaalde dingen, maak je je zorgen of wil je je hart luchten? Met mijn luisterend oor en alle aandacht voor jou, je baby en jullie , wil ik er graag zijn.

Graag wil ik jullie meenemen en vertellen waarom ik doe wat ik doe….

Inmiddels weten jullie dat ik al van jongs af aan 1 grote wens had namelijk: Ooit zelf moeder worden. Ik was al vroeg in de weer met (barbie) poppen en mijn kleinere zusjes. Altijd was ik geïnteresseerd in zwangerschappen, geboortes en baby’s. Ik vond en vind het super.
In mijn werk als kraamverzorgende kon ik hier natuurlijk heel mijn ei in kwijt en dat heb ik met ontzettend veel plezier en liefde gedaan. Ik merkte dat ik meer wilde betekenen voor de gezinnen dan dat ik vanuit mijn rol als kraamverzorgende kon doen.

Bij mijn laatste werkgever werd er nog meer verdiept in diversen onderwerpen en opgeleid tot een ware ‘babyexpert’. Ook tijdens mijn opleiding tot 1000 dagen coach zijn er mooie onderwerpen aan bod gekomen:

  • Reflexen en babybreinen
  • Hechting
  • Baby- en kindergebaren
  • Voeding en babymassages

Die ervoor gezorgd hebben dat ik mijn gevoel nog beter ben gaan volgen. Hechten met je kindje, veiligheid en geborgenheid, bijdragen aan het ontwikkelen van zelfvertrouwen en zelfliefde en van daaruit LEVEN!

Toen ik zelf moeder werd (de oudste is geboren in 2003, een tweeling in 2005 en een kleine benjamin in 2018) voelde ik nu ZELF hoe belangrijk het was en is om veel huid op huid contact te hebben, aan te raken en mijn kinderen een gevoel van geborgenheid mee te geven. Hierbij heb ik de ervaring om nogal vroeg zelfs veel te vroeg te beginnen met moederen (na 2 vroeggeboortes)

Ook al begon de eerste periode in het ziekenhuis, de kracht van huid op huid en aanraken, elkaar vasthouden en rustig masseren heeft er mede voor gezorgd dat we al snel naar huis mochten met z’n allen! En daar gingen we verder “cocoonen”.
En ook na de geboorte van onze jongste zoon, deze keer wel voldragen ? zaten we in onze bubbel en hebben we wat afgesnuffeld en geknuffeld, gedragen, gemasseerd en genoten. Met alle kennis en ervaring maar vooral als MOEDER.

Zelf ben ik totaal niet opgegroeid met veel aanrakingen en massages. “In die tijd was dat allemaal niet zo”, zegt mijn moeder me wel eens. Gaandeweg heb ik mijn weg erin gevonden.
Regelmatig ben ik mezelf tegengekomen hoor! Mooi hoe een systeem in elkaar zit en soms ook best moeilijk om bepaalde dingen die ik uit mijn eigen opvoeding heb meegekregen te doorbreken. Er een andere draai aan geven en erachter komen dat dat DE manier is. Wauwww. Al doende leert men. Er is geen goed of fout, het is ZO(als het is). Ik noem dat: Leven!

Maar ik genoot ervan!!! Ik geniet ervan!!!

En ik geniet ervan als ik ouders zie met hun kleine baby’tjes en wil graag verspreiden hoe je op een ontzettend fijne manier kunt werken aan het hechten met je kindje, elkaar leren kennen, veiligheid en geborgenheid creëren.

En dan hier…nu! Mijn eigen praktijk waarin ik het allemaal kwijt kan. Dat had ik nooit kunnen bedenken en ook hier geniet ik van. Het liefst ben lekker bezig met de moeders en hun baby’s. Inmiddels weet ik wel dat, je echt gezien, gehoord en geliefd voelen, ontzettend belangrijk is voor ons als mens. Hierdoor kunnen we ons verbinden met onszelf en de ander. Door deze bewustwording mee te nemen met onze kinderen kunnen we als ouder een grote bijdrage leveren aan een zo fijn mogelijke start voor hen nu maar ook in hun verdere ontwikkeling. Waar jij als ouder dan ook weer de ‘vruchten’ van plukt. Te beginnen in de zwangerschap met liefdevolle aandacht voor je nog ongeboren kind en de aankomende nieuwe gezinssituatie.

Een massage is één van de manieren om hier aan te werken. Een heerlijke ontspanningsmassage voor jou als aanstaande moeder. Een Newborn massage workshop die je al kunt volgen in de zwangerschap. Een Babymassage workshop en/of cursus voor als de kleine spruit al weer wat weken/maanden ouder is. Zelfs daarna kun je fijn verder met de HappyKidsMassage methode en de verschillende varianten daarin. Als ouder zijnde kun je (net als ik) ZELF nog verrast worden door het effect van veel masseren.

Het geven en krijgen van een massage is misschien wel een van de fijnste ‘activiteiten’
Je zegt met je handen:

Ik zie je…Ik hou van je…ik neem de tijd voor je

En dit wil ik erg graag aan alle ouders meegeven.

Kies een massage workshop of wil je liever meer leren over baby- en kindergebaren…ook dat kan!
Snuffel eens rond op Nensies workshops

Wil je weten of ik iets voor je kan betekenen op het gebied van KraamzorgPlus of 1000dagen coaching? Je mag altijd contact met me opnemen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie